קיש בטטה ופטריות
מתכון של שני בן חנן 💓
מרכיבים לקיש בטטה ופטריות:
קיש:
- לבצק-תחתית
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- חצי עד כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות שמנת מתוקה קרה
למילוי
- 700 גרם פטריות פרוסות
- בטטה מתוקה חתוכה לקוביות
- 30 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- טימין ורוזמרין לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת/או פרמזן
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
- להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ בתבנית של 28 ס”מ קוטר.
- מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור
- מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
Category: