מרכיבים:
- 1 חבילה של עלי מנגולד טריים
- 3.5 כפות שמן
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מתוקה אפשר גם חריפה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- שמים סיר עם להבה גבוה.
- חותכים את החלק הרחב באמצע של העלים.
- מוסיפים את המנגולד לסיר החם למספר דקות.
- מוציאים את המנגולד למסננת ומניחים לו להתקרר מעט, אחרי הסינון חותכים אותו לרצועות דקות.
- מחממים מחבת בחום בינוני.
- מוסיפים את השמן ומטגנים מעט את השום (לא לשרוף אותו!)
- מוסיפים את עלי המנגולד שחתכנו קודם, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד עד שנשאר מעט שמן.
- סוחטים מעל לימון ומערבבים דקה.
- לפני ההגשה נותנים לו להתקרר בצד (עדיף במקרר).
בתאבון!!