אורז עם בשר טחון
המרכיבים לאורז עם בשר טחון:
- 750-800 גרם בשר בקר טחון
- 2 כוסות אורז בסמטי/יסמין/עגול שטוף ומסונן
- 1 בצל סגול גדול קצוץ
- 2 גזרים גדולים מגורדים גס
- חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
- תבלינים; רבע כפית הל טחון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון/פלפל שחור, חצי כפית קינמון, חצי כפית בהרט, חצי כפית פלפל שאטה גרוס/צ׳ילי גרוס, כפית גדושה רסק עגבניות, מלח
- רבע כוס שמן תירס/כל שמן אחר
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 4 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים פטרוזיליה וגזר ומטגנים כ 2 דקות.
- מוסיפים בשר טחון, מטגנים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה צבע לאפור. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות על חהבה גבוהה.
- מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים להבה לגמרי ומבשלים כ 20 דקות. מכבים את האש מחכים עוד כ 10 דקות ובתאבון❤️
למתכונים טעימים נוספים לחצו:
לעמוד האינסטגרם של מתכונים ישראל
לעמוד הפייסבוק של מתכונים ישראל
מתכון של anat_elisha_kitchen האלופה
Category: