בורקיטס גבינה
מרכיבים לבורקיטס גבינה:
בצק:
- 4 כוסות קמח (כוס מדידה)
- שקית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- חצי גביע יוגורט (100 גרם)
- חצי גביע גבינה לבנה (100 גרם)
- חביל תחמאה רכה חתוכה לקוביות (200 גרם)
למילוי:
- 30 גרם גבינת פרמזן פרמזן
- 80 גרם גבינה צהובה
- 80 גרם מוצרלה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- חצי גביע קוטג (125 גרם)
- חצי גביע גבינה לבנה (100 גרם)
- ביצה
- מלח
- כפית וחצי קורנפלור
- רבע כוס חלב
אופן ההכנה – בורקיטס גבינה:
- בקערה באופן ידני או במיקסר עם וו לישה לשים את כל המצרכים עד לבצק חלק, אחיד ורך (לא דביק)
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה במקרר.
- בכוס מערבבים את החלב והקורנפלור עד להמסה מלאה של הקורנפלור. לאחר מכן בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בגודל הרצוי, בעזרת כף מניחים את המילוי וסוגרים. *כדי שלא יברח המילוי ממליצה או להדביק את הקצוות עם ביצה, או לקחת מזלג ולסגור איתו את הקצוות.
- מעבירים את הבורקיטס לתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ושומשום ומכניסים לתנור.
- אפייה 180 מעלות על מצב טורבו בערך 20 דקות עד להשחמה.
*ניתן לבחור את אחוזי הגבינות לשיקולכם.
*ניתן למלא בכל מילוי אחר שבא לכם.
עוד טעמים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של galadut האלופה