בורקס בשר מדפי אורז
מרכיבים לבורקס בשר מדפי אורז:
לעטיפה
- דפי אורז
- 4 ביצים
- 3 כפות סילאן
- שומשום
- למילית:
- 500 גרם בשר טחון
- בצל קצוץ
- חצי צרור פטרוזיליה ( אפשר להוסיף צימוקים מוסיף מתיקות מיוחדת)
- פלפל, מלח, רבע כפית קינמון, כפית פפריקה, חצי כפית בהרט, 2 כפות סילאן
לתחתית:
- 3 תפוא גדולים , 50 גרם מחמאה פלפל מלח מים( רצוי מים שהתפוא בושל בהם)
רוטב פיטריות: - 2 כוסות מים פושרים
- כף וחצי קמח
- בצל בינוני קצוץ
- אבקת מרק פטריות
- פלפל שחור גרוס,מעט אבקת שום, מלח
אופן ההכנה – בורקס בשר מדפי אורז:
- נקלף את התפוא נחתוך אותם לחתיכות באותו גודל פחות או יותר שיתבשלו באותה מידה
ונעבור למילוי - נטגן בצל ונוסיף לו את הבשר ואת הירק , לאחר מכן את התבלינים והסילאן, נערבב עד שהבשר מוכן
ונכניס למקרר שיתקרר - בינתיים נחתוך את הפיטריות והבצל ונטגן עד שהפיטריות יתרכחו .. לשם נוסיף אבקת מרק פלפל מלח ואבקת שום נערבב טוב טוב ונוסיף כוס וחצי מהמים הפושרים
- את החצי כוס הנותרים נערבב עם הקמח ונוסיף לסיר לפני שהוא ירתח תוך כדי ערבוב זריז ואחיד
וניתן לרוטב להתבשל על אש קטנה - בינתיים הבשר יתקרר
- נשבור 4 ביצים עם הסילאן ונטרוף טוב לבלילה.
- נכניס דף אורז מ2 הצדדים לבערך 10 שניות כל צד
נעביר למשטח ישר נמלא בשר באמצע ונסגור - נפזר שומשום ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לבערך 15-20 דק או עד שמשחים ומקבל צבע טוב
- את התפוא נסנן ( נשמור כוס מהמים שבושלו בהם)
נכניס למיקסר טוב ונטחן לבערך דקה .. נוסיף חצי כוס מהמים ואת המחמאה( בטמפרטורת החדר) פלפל ומלח וניתן עוד חצי דקה במיקסר
אם יש צורך להוסיף מהמים בהדרגה ולערבב - נעביר למסננת ונסנן לפירה קרמי ובלי גושים כלל
בינתיים העל כבר יהיה מוכן
הצלחת את הפירה נניח עליו בורקס בשר ועליו מהרוטב פיטריות
מי שרוצה יכול להכין ביצים קשות הולך מעולה ביחד לפחות לדעתי
ובתיאבון 🤤
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של ron.food 💓
Category: