בורקס טורקי🧀🍃
עוד מעדן שאי אפשר בלעדיו מסורת של שנים הוא מככב בשולחן החג שלי ואני קוראת לו👇🏻
״בורקס גדרה״ של דבורה אוזנה הנפלאה!
מצרכים:
- בצק עלים מוכן דל שומן /רגיל
- שתי חבילות תרד במישקל 400 גרם כל אחת
- 100 גרם גבינה צפתית קוביות
- 100 גרם קשקבל מגורדת
- שלוש כפות ריקוטה
- שבבי בצל מטוגן/בצל ירוק
- מלח פילפל איגוז מוסקט
- חמישים גרם חמאה
- אופן הכנה
- מפשירים את הבצק עלים במקרר לילה קודם
- מטגנים קלות את התרד עם שביי בצל /בצל ירוק
מצננים
- שמים בקערה נוספת את שאר המרכיבים
- מוסיפים את התרד מתקנים טעמים
- מרדדים קלות את הבצק עלים מניחים בקצה לרוחב מגלגלים שני סיבובים ומכים את הצורה או שבלול מה שתרצו
- מברישים בביצה בוזקים שומשום לא חובה
- אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דקות בתה האמצעי