גאלט גבינות ופטריות- בצק פאי מלוח במלית חלומית
מרכיבים לגאלט גבינות:
לבצק:
- כוס וחצי קמח לבן
- כפיתמלח
- 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
המלית:
- בצל גדול
- שמן זית
- כפית סילאן
- כפית סוכר חום
- פטריות חתוכות
- טימין, מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- 200 גרם גבינות
- ביצה
אופן ההכנה:
- לבצק:בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידנית) מערבבים עד לתערובת פירורית
- לאחר מכן מוסיפים מים בהדרגה- כף כל פעם, תוך כדי לישה עד שנהיה בצק אחיד (כ4 דקות).
- מכדררים ועוטפים בניילון נצמד, מצננים במקרר.
- למלית:מטגנים בצל אחד גדול חתוך לקוביות עם מעט שמן זית, כפית סילאן וכפית סוכר חום עד שמשחים מעט.
- מוסיפים פטריות חתוכות (סלסלה), טימין, מלח פלפל ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.
- מגרדים 200 גרם גבינות : פרמז׳ן , מוצרלה ומנצ׳גו.
- מפרידים ביצה לחלבון ולחלמון.
- הרכבה: מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות את הבצק, מורחים במרכזו חלבון ביצה, מעט מתערובת הגבינות, מעל את מלית הפטריות ומעל את שאר הגבינות, מקפלים ומהדקים היטב (ראו בסרטון).
- אופים בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה, ב10 דקות האחרונות מעבירים למצב גריל.
לעוד מתכונים באתר:
עוגיות בוטנים לפסח ב-7 שלבים פשוטים
חפשו אותנו ברשתות החברתיות:
למתכון של רותם שיטרית האלופה 🤩
בתאבון 🤍
Category: