גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד ב-7 שלבים
של אילנה לוי האלופה
גוזלמה זהו מאפה תורכי טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜
מצרכים לבצק הגוזלמה:
- חצי ק”ג קמח (3.5 כוסות)
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח.
ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜
מצרכים למילוי:
- 1 חב’ עלי תרד שטופים וקצוצים.
- 150 גר’ גבינת פטה
- 100 גר’ גבינת חמד
- 200 גר’ גבינה בולגרית
- 100 גר’ גבינה צהובה.
אופן ההכנה:
- לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
- אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
- על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
- לסגור היטב בצביטות.💜
- לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
- בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
- מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
הצטרפו למעל 100,000 חובבי בישול בדף הפייסבוק שלנו >>