fbpx

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד ב-7 שלבים

Recipe by
חלבי
Prep: בינוני | | Servings: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד ב-7 שלבים

של אילנה לוי האלופה

גוזלמה זהו מאפה תורכי טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק הגוזלמה:

  1. חצי ק”ג קמח (3.5 כוסות)
  2. 2 גביעי שמנת חמוצה
  3. 2 כפות שמן זית
  4. חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  1. 1 חב’ עלי תרד שטופים וקצוצים.
  2. 150 גר’ גבינת פטה
  3. 100 גר’ גבינת חמד
  4. 200 גר’ גבינה בולגרית
  5. 100 גר’ גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  • לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  • אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  • על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  • לסגור היטב בצביטות.💜
  • לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  • בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  • מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

 

עקבו אחרינו באינסטגרם >>

הצטרפו למעל 100,000 חובבי בישול בדף הפייסבוק שלנו >>

 

עוד מתכונים שווים שתאהבו:

מאפה שמרים

בורקס תורכי

מאפה פילו במילוי בשר טחון

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.