המצרכים:
החצילים:
6 חצילים גדולים על קליפתם פרוסים ל-6 פרוסות (כ-3,300 גרם)
3 כפות שמן זית (42 גרם)
1 כף מלח (18 גרם)
תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
———
האורז:
2 כוסות אורז קצר שטוף היטב (400 גרם)
4 כוסות מים
1 כפית מלח (6 גרם)
———
לרוטב:
6 כוסות מים
3 שיני שום קצוצות (9 גרם)
1 כף פלפל שחור גרוס טרי (6 גרם)
1 כף קארי (6 גרם)
1 כף פפריקה מתוקה (7 גרם)
1 כפית זנגביל – אבקה (2 גרם)
1/2 כפית כורכום (3.5 גרם)
1 כף מלח (18 גרם)
———
תערובת הבשר:
50 גרם בשר בקר טחון – רצוי דל שומן
200 גרם בשר הודו טחון – רצוי נקבה
2 כפות שמן קנולה (28 גרם)
2 בצלים קצוצים (300 גרם)
3 שיני שום קצוצות (9 גרם)
———
ולסיום:
1/2 חבילת כוסברה קצוצה (30 גרם)
2 כפות קארי (12 גרם)
2 כפות פפריקה מתוקה (14 גרם)
1 כפית זנגביל – אבקה (2 גרם)
1/2 כפית כורכום (3.5 גרם)
1 כף פלפל שחור גרוס טרי (6 גרם)
15 גרם צנובר
מלח לפי הטעם – בדר”כ לא נחוץ אם משתמשים בבשר כשר
אופן ההכנה:
החצילים:
* מסדרים את החצילים בתבנית על נייר האפיה. מברישים בשמן, בוזקים מלח ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 300 מעלות כ-15 דקות עד שהחצילים מזהיבים-משחימים.
האורז:
* מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על רתיחה בינונית עד שהמים נספגים באורז.
הרוטב:
* מכניסים את כל התבלינים לסיר עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
הבשרים:
* במחבת גדול ועמוק מטגנים את הבצל, וכשהוא מזהיב-משחים מוסיפים את השום לטיגון קצר.
* כשהשום מתחיל להפיץ ניחוח, מוסיפים את הבשרים ומטגנים/מפוררים בעזרת כף עץ במשך כ-5 דקות עד שכל הבשר שחום.
ולסיום:
* מוסיפים את האורז לבשר ואת כל התבלינים של ה”לסיום” ומערבבים היטב.
* על כל פרוסת חציל מניחים 2 כפות מתערבות האורז והבשר, ומגלגלים מבלי להדק יתר על המידה.
* מניחים את כל פרוסות החצילים בתבנית ושופכים מסביבם את הרוטב.
* מכסים בנייר אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות במשך 25 דקות.
ב ת א ב ו ן.