מצרכים:
-
כבד עוף – 500 גרם, צלוי מטעמי כשרות.
-
בצל – 2 » יחידות בינוניות – סה”כ (250 גרם), חתוכים לרצועות.
-
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם), מגורד גס.
-
סלרי – כרפס – 3 » גבעולים – סה”כ (135 גרם), גבעולי כרפס חתוכים.
-
שמן קנולה – 1/4 כוס – סה”כ (60 מ”ל), לטיגון.
-
מלח – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
-
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
-
פטרוזיליה – 2 » כפות-קצוץ – סה”כ (10 גרם), לפי הטעם.
-
רוטב צ`ילי מתוק – 1/4 כוס – סה”כ (71 גרם), לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- לצלות את הכבדים מטעמי כשרות (הכוונה לצלות את הכבד על רשת מעל להבה גלויה כ- 2 דקות מכל צד. לאחר מכן לבשל איך שרוצים בעיקרון).
- לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את הגזר והכרפס ולהמשיך לטגן עד ריכוך הבשר.
- לתבל במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
- להוסיף את הכבד הצלוי, לערבב בעדינות ולהשאיר על להבה נמוכה למשך כמה דקות עד לדרגת הצלייה הרצויה.
- להעביר על כלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה ורוטב צ`ילי.
בתיאבון!!
Category: