כעכים מלוחים עבאדי
המרכיבים לכעכים מלוחים עבאדי:
- 1 קג קמח לחם/לבן
- 2 כוסות שומשום
- 1 ו חצי כוסות שמן קנולה
- 330 מל בירה לבנה ( בקבוק)
- 3/4 כוס מים
- כףמלח
לפיזור:
- מעט מלח גס
אופן ההכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב בידיים במשך כמה דקות. אין צורך במיקסר. מכסים בנייליון נצמד ושמים בצד למנוחה של חצי שעה.
- מחממים תנור על 180 מעלות טורבו.
- את הכעכים ניתן להכין בשתי צורות. הראשונה, לחלק את הבצק ל 4 כדורים. לרדד כל כדור לריבוע גדול בעובי של 1 ס׳מ. בעזרת גלגלת משוננת/גלגלת פיצה חותכים פסים לאורך הריבוע ואז לחתוך שוב לרוחב כך שייוצרו מקלות באורך של כ 4 -5 סמ. האופציה השנייה היא לקרוץ חתיכות קטנות מהבצק. לרדד לנחש קטן ולסגור לצורת עיגול (כעך).
- מניחיםאת הכעכים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעט מלח גס מעל חלק מהכעכים ואופים כ 30-35 דקות עד הזהבה עמוקה.
אל תוציאו אותם בהירים אחרת הם לא יהיו קראנצ׳יים מספיק. בהצלחה❤️
עוד טעמים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
למתכון של anat_elisha_kitchen
📷 https://bit.ly/3e2hrKb
Category: