מרכיבים :
- 2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות גדולות מרוסקות או קצוצות
2 קופסאות רסק עגבניות(100 ג’ כל אחת)
12 עלי לזניה
שום טרי
500 גרם בשר בקר טחון
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 קופסאת פטריות משומרות או טריות
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה :
- מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מדי כמה דקות עד שמבושל.
מטגנים בנפרד עם תרסיס שמן את החצילים עד לריכוך, מוסיפים את הפטריות, העגבניות, השום ועשבי התיבול.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את כל התערובת הזו לתערובת הבשר, מערבבים. - מכינים בנפרד רוטב מרסק העגבניות בתוספת תיבול לפי הטעם.
- בתבנית מרובעת מרססים מעט שמן ומניחים 4 עלי לזניה, מעליהם מניחים מעט מתערובת הבשר ושוב מניחים עוד 4 עלי לזניה ושוב תערובת בשר מעל ולבסוף השכבה השלישית של 4 עלי לזניה. מעל כל הלזניה שופכים את רוטב העגבניות ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות.
בתאבון!
המתכון נלקח מהאתר “חלי ממן“.