fbpx

מאפה יווני, בצק פילו ממולא בגבינות ותרד של ענת אלישע ביטון

Recipe by
חלבי
Prep: 40 דקות | | Servings: 6-8

ספנקופיטה, מאפה גבינות ותרד בבצק פילו🧀🧀🧀

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו מופשרת
  • 600 גר’ תרד שטוף
  • 4-5 בצלים ירוקים חתוכים
  • גבינות מגורדות, מה שאוהבים! עמק, קצ’קבל, צפתית קשה כ- 150 גר’ מכל סוג. בנוסף קופסאת בולגרית חתוכה לקוביות ( אפשר גם בולגרית מגורדת)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל לתיבול
  • 50 גר’ חמאה מומסת להברשת העלים.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות את הבצל והתרד ומעבירים למסננת לצינון מלא.
  2. מערבבים את הגבינות המגורדות, למעט הבולגרית. סוחטים את התרד והבצל ומוסיפים לגבינות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 כפות פירורי לחם ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את קוביות הבולגרית ושוב מערבבים בזהירות.
  4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת.
  5. מניחים במרכז העלה מילוי וממשיכים למלא פס שלם לרוחבו של הדף!! מקפלים את שוליי הדף משני צידיו כך שנוצרת מעין סירה. מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית פיירקס. ממשיכים כך עד שנגמר המילוי. מניחים את השבלולים צמודים אחד לשני.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה.בהצלחה והתאבון❤

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.