מתכון למאפה סינבון מושלם של חן כהן התותח🤩
סינבו*מתאים לרינג מרובע 20*20/ או 2 אינגליש קייק*
מצרכים:
• 375 גרם קמח.
• 8 גרם שמרים יבשים.
• 150 גרם חלב.
• 60 גרם סוכר.
• 60 גרם חמאה.
• 2 גרם מלח.
• 90 גרם ביצה.
למילוי:
• חמאה רכה.
• 100 גרם סוכר חום .
• 2 כפות קינמון.
לציפוי:
• 50 גרם גבינת שמנת.
• 30 גרם חמאה רכה.
• 80 גרם אבקת סוכר.
אופן הכנה:
• בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח השמרים והמלח.
• בסיר שמים את החמאה, החלב והסוכר ומביאים לחימום קל (חשוב לא לתת לתערובת להיות חמה מידי).
• את התערובת מעבירים אל המיקסר, מוסיפים את הביצה ולשים למשך 8-10 דקות לפחות.
• מעבירים את הבצק לקערה רחבה עטוף במגבת להתפחה של לפחות שעה / התפחה של לילה במקרר. (הבצק צריך להיות דביק ורטוב זה בסדר).
• בינתיים לוקחים רינג 20/20 גובה 10 ס”מ, בעזרת מעט ספריי שמן מדביקים ניירות אפייה
לדפנות הרינג.
• לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30/25 ס”מ על משטח מעט מקומח.
• הכנת תערובת למילוי: סוכר וקינמון בקערה מעורבבים ביחד, חמאה רכה בצד למריחה.
מורחים את החמאה על הבצק, מפזרים את הסוכר והקינמון ומגלגלים לרולדה.
• מורידים את השוליים וחותכים 9 שבלולים בקוטר 3 ס”מ.
• מכסים את הרינג בניילון נצמד/ מגבת ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה להתפחה.
• אפייה: 180 מעלות טורבו למשך 20-25 דקות (למרוח ביצה לפני ההכנסה לתנור).
• סירופ סוכר: 50 גרם סוכר+ 50 גרם מים (להביא לרתיחה)- להבריש אחרי שיוצא מהתנור.
• הכנת ציפוי: כל החומרים ביחד- לערבב באמצעות מטרפה- להעביר לשקית זילוף ולזלף על הסינבון לאחר שהתקרר מעט.