מתכון למאפה שמרים מטורף ב-20 דקות התפחה לבצק!😱
כוס מדידה חד״פ לשתייה קרה.
מרכיבים:
מצרכים לבצק:
- 5 כוסות קמח לבן מנופה
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 130 גרם חמאה מומסת
- כוס וחצי חלב פושר-חם (לא חם מדי)
- רבע כפית מלח.
אופן ההכנה – מאפה שמרים
- מערבבים בקערה את הקמח+סוכר+שמרים+מלח ולאחר מכן מוסיפים את החלב+החמאה ולשים (ידני) היטב את הבצק.
- מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח למשך 20 דקות בלבד, רצוי במקום חמים.
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, פותחים את הבצק למלבן דק ומורחים נוטלה+ממרחית+במבה נוגט ומגלגלים.
- את המלבן השני מורחים בממרח לוטוס+ממרחית וחתיכות מילקה.
- משמנים תבנית בקוטר 24, חותכים את הבצקים שגלגלנו לשושנים ומניחים בתבנית.
- בגרסה המלוחה שעשיתי בעבר הכנסתי ישר לתנור, הפעם בחרתי להתפיח 20 דקות נוספות.
- לאחר מכן מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 190 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- מרתיחים על הגז כוס סוכר+כוס מים ומרטיבים את העוגה בנדיבות, סירופ קר על עוגה חמה או ההפך.
מתכון של עדן רווח
עכשיו שהיה טעים אפשר לנסות מתכונים נוספים:
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות וגלו עוד מאכלים:
לאינסטגרם שלנו לחצו כאן
לפייסבוק שלנו לחצו כאן
Category: