מג’דרה עם בצל מקורמל
מתכון של דניאל עמית 💓
מרכיבים למג’דרה עם בצל מקורמל:
- 8 בצל
- סוכר לקרמול
- כוס עדשים שחורות או ירוקות
- 2 כוסות אורז יסמין
אופן ההכנה – מג’דרה עם בצל מקורמל:
- נתחיל בלטגן בצל כי זה לוקח נצח. הרבה שמן וכמהההה שיותר בצל פרוס לעיגולים או רצועות. שמתי 8 בצל וגם אם הייתי שמה 15, מבורך. זה כל הטעם והוא ממש מצטמצם. שמים על הגז ומערבבים מידי פעם.
- לקראת הסוף הוספתי כף מכובדת של סוכר מעל (חשוב!!!) כדי שיקבל קירמול של הישמור והמשכתי לטגן עד שהוא ממש השחים והצטמצם.
- למג׳דרה-
בסיר שמים טיפה שמן זית, כוס עדשים ירוקות או שחורות, טיפה יותר מחצי כפית מלח ו5 כוסות מים (3 כוסות רותחים ו2 פושרים רגילים). - סוגרים מכסה ונותנים לעדשים להתבשל עד שהם מתרככים (לא לגמרי ).
- אחכ מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין שהוא מעולה שנדבק פחות בבישול ו2 כפיות מלח. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים (צריך שהם יהיו נגיד אצבע מעל האורז).
- מערבבים, סוגרים ומבשלים על אש הכי קטנה למשך 29 דקות
- מכבים את האש, ממתינים 5 דקות בלי לפתוח ואז עם מזלג מערבבים בעדינות.
- מעל מוסיפים את הבצל
- בצד עשיתי יוגורט עם לימון מלח ונענע ושמתי מעל
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
Category: