fbpx

מג’דרה עם בצל מקורמל ב-4 מרכיבים

פרווה
Prep: בינוני |

מג’דרה עם בצל מקורמל

מתכון של דניאל עמית 💓

מרכיבים למג’דרה עם בצל מקורמל:

  • 8 בצל
  • סוכר לקרמול
  • כוס עדשים שחורות או ירוקות
  • 2 כוסות אורז יסמין

אופן ההכנה – מג’דרה עם בצל מקורמל: 

  1. נתחיל בלטגן בצל כי זה לוקח נצח. הרבה שמן וכמהההה שיותר בצל פרוס לעיגולים או רצועות. שמתי 8 בצל וגם אם הייתי שמה 15, מבורך. זה כל הטעם והוא ממש מצטמצם. שמים על הגז ומערבבים מידי פעם.
  2. לקראת הסוף הוספתי כף מכובדת של סוכר מעל (חשוב!!!) כדי שיקבל קירמול של הישמור והמשכתי לטגן עד שהוא ממש השחים והצטמצם.
  3. למג׳דרה-
    בסיר שמים טיפה שמן זית, כוס עדשים ירוקות או שחורות, טיפה יותר מחצי כפית מלח ו5 כוסות מים (3 כוסות רותחים ו2 פושרים רגילים).
  4. סוגרים מכסה ונותנים לעדשים להתבשל עד שהם מתרככים (לא לגמרי ).
  5. אחכ מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין שהוא מעולה שנדבק פחות בבישול ו2 כפיות מלח. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים (צריך שהם יהיו נגיד אצבע מעל האורז).
  6. מערבבים, סוגרים ומבשלים על אש הכי קטנה למשך 29 דקות
  7. מכבים את האש, ממתינים 5 דקות בלי לפתוח ואז עם מזלג מערבבים בעדינות.
  8. מעל מוסיפים את הבצל
  9. בצד עשיתי יוגורט עם לימון מלח ונענע ושמתי מעל

 

עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.