מגולגלות תמרים
שרה הרוש
מרכיבים:
- 1/2 קילו קמח
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
- 1 חבילת מחמאה
- 1 א. אפיה
- 1 סוכר וניללמילוי:
- 1 חבילת ממרח תמרים
- •אגוזים טחונים (לא חובה)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה – מגולגלות תמרים
- בקערת מיקסר נשים את כל המוצרים (המחמאה צריכה להיות רכה) ונלוש כ 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה.
- נחלק את הבצק ל 3 כדורים שווים. על משטח עבודה נפרוס נייר אפיה, נניח את כדור הבצק ומעל עוד נייר אפיה. בעזרת מערוך נשטח את הבצק לריבוע אחד גדול בעובי של סנטימטר (נחתוך את הקצוות כדי לקבל מרובע מדוייק).
- נמרח בנדיבות ממרח תמרים על כל הבצק ומעל נפזר את האגוזים הטחונים. נגלגל את הבצק יחד עם הנייר האפיה גלגול אחד, נסיר את נייר האפיה ואז נגלגל עוד פעם (יש סרטון מדוייק בהילייט).
- נחתוך את הבצק לעוגיות בגודל הרצוי ונעביר למגש.
- נכניס לתנור לכ 15 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום ויפה. כשהעוגיות קרות לחלוטין נפזר מעליהן אבקת סוכר בנדיבות🤩
שרה_הרוש_פוד
מתכונים נוספים מבית מתכונים ישראל:
מתכונים ישראל גם באינסטגרם ובפייסבוק
Category: