מצרכים:
- 3 גיליונות של מצה
- 28 גרם רוטב עגבניות (800 גרם)
- 1/2 בצל קצוץ
- 1/2 פלפל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 קישוא קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צרור קטן של עלי בזיליקום טריים(אפשר)
- 12 גרם גבינת ריקוטה (300 גרם), מגורר
- 12 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
- 1/2 כוס גבינה מגורדת פרמזן
אופן הכנה:
הרוטב:
- כדי להתחיל, מחממים שמן זית על להבה בינונית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והפלפל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
- מוסיפים את השום ואת הקישואים. מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מלח ופלפל. להוסיף רוטב עגבניות (אנחנו אוהבים להשתמש רוטב עגבניות רגיל רק מעורבב. מבשלים במשך 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום הטרי במהלך הרתיחה. טועמים את הרוטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי העדפתכם.
בונים את הלזניה:
- מחממים תנור ל 175 מעלות.
- ראשית לשים שכבה קטנה של רוטב על החלק התחתון של המנה שלך.
- משרים 3 גיליונות מצה במשך 30 שניות במים חמים. לנער מים עודפים. מניחים גיליון מצה על גבי הרוטב. אם אתה משתמש בצלחת רחבה, ייתכן שתהיה עליך יותר מצה כדי למלא את הצורה.
- ואז לשים 1/3 ריקוטה על המצה.
- ואז 1/3 המוצרלה.
- ואז 1/3 פרמזן.
- ואז שכבות רוטב שוב וחזור.
- מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות.
- הסירו את נייר הכסף ואופים 25 דקות נוספות. אם החלק העליון הוא עדיין לא השחים בקצוות לשים אותו תחת חום במשך כמה דקות. חייב לשים עין על זה או שזה ישרף!
תורגם מהאתר הגאוני Jewlishious
התמונה נלקחה מכאן