מוס שוקולד ולוטוס
מתכון של תומר אומנסקי🤩
מרכיבים למוס שוקולד:
- 👨🍳בסיס בראוניז:👨🍳
- 100 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 130 גרם קמח
- 👨🍳מוס שוקולד חלב:👨🍳
- 10 גרם גלטין + 60 גרם מים
- לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה
- 👨🍳ציפוי לוטוס:👨🍳
- 3/4 צנצנת ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- לבסיס : להמיס את השוקולדים עם החמאה, להוסיף סוכר ולערבב.
להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף יבשים ולקפל אותם פנימה.
לאפות ברינג בקוטר 20 כ20 דקות בחום של 180 מעלות - למוס: 10 גרם גלטין + 60 גרם מים – לערבב היטב ולהכניס למקרר לרבע שעה. להמיס במיקרו בפולסים של 10 שניות.
לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה – להרתיח היטב ולשפוך מעל 400 גרם שוקולד חלב.
לערבב היטב ולהוסיף פנימה את מסת הגלטין המומסת. - בקערת מיקסר להקציף 700 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט רך ולקפל אותה לתוך תערובת גאנש השוקולד שלנו.
- את המוס המוכן לשפוך מעל הבראוניז ולקרר להקפיא.
ניתן להכניס בתוך המוס שברי עוגיות, שוקולדים וכו’. - לציפוי: 3/4 צנצנת ממרח לוטוס נחמם מעט את הציפוי במיקרוגל ונעביר לשקית זילוף. נזלף את הציפוי על עוגה קפואה עד לקבלת טפטופים דקים ויפים.
- נניח שלושה עיגולי מוס שהקפאנו מראש ונזקק גם אותם, נניח את גביע הגלידה מעל הכדור עוד בטרם שהציפוי התייצב.
- העוגה מתאימה לקוטר 20 גבוהה או 22 קלאסי.
אמאללהואבאללה
על הצילום @soofgi הבונבון❤️
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
Category: