fbpx

מופלטה סוף הדרך וקלה להכנה!

Recipe by
סגור לתגובות על מופלטה סוף הדרך וקלה להכנה!
Prep: 20 דק' | | Servings: 50

מצרכים:

  • ק”ג קמח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 וחצי עד 3 כוסות מים
  • לשימון: 1 כוס שמן (לפחות…)

להגשה:

  • דבש, ממרח שוקולד או אפילו סירופ מייפל
  • מופלטה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית.
    פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
  4. מניחים את העיגול הראשון על המחבת בלי שמן (הכדור כבר משומן מספיק!) כשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  5. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות.
  6. המופלטות ממשיכות לטגן את עצמם כאשר הם אחד על השני.
  7. מורחים מה שאוהבים ונהנים!! “תרבחו ותסעדו!”