מיני פנקייקים עם שוקולד חם מעל שכולם אוהבים!
מצרכים:
- 1 כוס חלב
- 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
- 2 ביצים
- 20 גרם חמאה מומסת
- מעט חמאה ושמן
לשוקולד החם מעל:
- 200 גרם, שוקולד חלב/ מריר / לבן.
- שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מערבבים ביצה עם חמאה מומסת ומוסיפים קמח. מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה. מוסיפים חלב ומערבבים. (3 דקות)
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומעט חמאה – נקודת השריפה הגבוהה של השמן מבטיחה שהחמאה לא תישרף.
- יוצקים בלילה למחבת החמה בעזרת כף או בקבוק לחיץ, במרחק זה מזה, כדי שהם לא ידבקו. כשפני הפנקייקס מתחילים להתמלא בבועות הופכים בעדינות בעזרת מזלג או מרית. מטגנים עוד חצי דקה ומוציאים לצלחת. אוכלים מיד או שומרים חם. (10 דקות)
לרוטב שוקולד ששופכים מעל:
- לחמם שמנת מתוקה, לערבב 200 גרם שוקולד חלב / מריר / לבן.
- לשפוך מעל.
בתאבון 🙂