מתכון למלבי
אם רוצים לעשות פרווה, אפשר להחליף את החלב במים והשמנת בקרם קוקוס.
קינוח מהמטבח הערבי, אפשר להכין אותו על בסיס חלב או על בסיס מים(מי שרוצה מלבי פרווה).
מקובל להוסיף מי ורדים או מי זהר ומכניסים לקירור
מרכיבים:
- 250 שמנת מתוקה
- 150 מ״ל חלב
- 50 גרם סוכר
- 35 גרם קונפלור (2 כפות)+3 כפות חלב
- תמצית מי ורדים-להוסיף לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר קטן שמים את השמנת מתוקה, החלב והסוכר על הגז לרתיחה
- במקביל בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור בעזרת החלב לתערובת חלקה.
- כשהתערובת בסיר רתחה טורפים פנימה את תערובת הקונפלור ומנמיכים את הגז למהירות בינונית. טורפים עד להסמכה ורתיחה של המלבי.
- מכבים את הגז מוסיפים מי ורדים לפי הטעם-אני אישית אוהבת מאוד את הטעם ושמה לא מעט😜
- מוזגים את לכוסות/כלי אחר שתרצו, מצננים במקרר לפחות 3-4 שעות
- סמוך להגשה מקשטים בסירופ מלבי, פיסטוקים, קוקוס, בוטנים מה שתרצו……(המתכון מספיק ל5-6 כוסות אישיות, ניתן להכפיל כמויות לכמות גדולה יותר)
שבת שלום🌸
מתכון של meital_michaeli האלופה
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
Category: