חלת פסטו וגבינות
מה יותר טעים ומנחם ממאפה מלוח חם לארוחת הערב?
החלה הזו, במלית פסטו ביתי מפנק וגבינות מלוחות באה להוכיח לנו שחלה לא אוכלים רק בשבת!
קרדיט לשרה יוסף
מצרכים לחלת פסטו:
לבצק:
- 1 ק”ג קמח
- 2 וחצי כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמן רגיל
- 3 כוסות מים בערך להוסיף בהדרגה
למילוי-פסטו ביתי:
- 1 צרור בזיליקום טרי רק עלים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 3 שיני שום
גבינות:
- מוצרלה מגורדת
- גאודה מגורדת
- גבינה בולגרית מגורדת
אופן ההכנה – חלת פסטו:
- לשים בקערה את השמרים, סוכר, וכוס מים מהברז, ואז נמתין כעשר דקות. אחרי זאת מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לקבלת בצק רך ונעים.
- נכבה ונתפיח לחצי שעה בערך ואז לשים ושוב להתפחה.
- מחלקים ל-8 כדורים ומקמחים, ואז נותנים התפחה של כמה דקות.
- בינתיים מכינים את הפסטו – מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
- מרדדים כל כדור למלבן ומורחים פסטו ומפזרים מעל מוצרלה וגאודה, ואז מגלגלים לרולדה (תמונה לדוגמה למטה).
- מניחים במגש על נייר אפיה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות
- מוציאים וחותכים על רולדה באמצע ועושים צמה, מורחים מעל עוד קצת פסטו ומפזרים בולגרית, ואז מתפיחים לעוד 20 דקות
- נחמם תנור על 200 מעלות ונאפה עד לקבלת צבע חום, בערך חצי שעה.
מתכונים נוספים באתר שאולי יעניינו אתכם/ן:
אהבתם את המתכון? נסו עוד מתכונים ברשתות החברתיות שלנו: