מתכון למגנום טירמסו מושלם של מירב האלופה שלנו!
תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg
או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע
החומרים:
- אצבעות בישקוטי ( אפשרי לחלופין לקנות בישקוטים מוכנים)
- 35 גר׳ קמח
- 35 גר׳ קמח תפו״א
- 70 גר׳ חלמון
- 35 גר׳ סוכר
- 85 גר׳ חלבון
- 35 גר׳ סוכר
אופן הכנה:
- לערבב בקערית קמח+קמח תפו״א להניח בצד.
- להקציף חלמונים וסוכר למסה יציבה תפוחה ובהירה.
- לתערובת החלמונים להוסיף את הקמחים ולקפל עם מרית.
- להקציף 30 שניות חלבון למעין קצף סבון, להוסיף בהדרגה את הסוכר לקצף יציב.
- להעביר את המרנג היציב לתערובת החלמונים והקמח עם מרית/לקקן בתנועות קיפול.
- להעביר את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק ולזלף על נייר אפייה או משטח סיליקון עיגול בקוטר 6 ס״מ. לפזר מעל אבקת סוכר ולהכניס לתנור ל 15 דקות 150 מעלות על תוכנית טורבו.
להכנת סירופ קפה:
- 300 גר׳ מים
- 30 גר׳ טסטר צ׳ויס
- 30 גר׳ סוכר
- 15 גר׳ קלואה (ליקר קפה)
- לחמם בסיר קטן עד לאיחוד ( לא להרתיח!)
- להעביר לקערית ולהניח בצד לצינון.
קרם מסקרפונה:
- 120 גר׳ חלמונים
- 100 גר׳ סוכר
- קורט מלח
- 40 גר׳ יין מרסלה
- 700 גר׳ גבינת מסקרפונה בטמפ׳ החדר
- 400 גר׳ שמנת מתוקה 38%
- 20 גר׳ מסת ג׳לטין
לאופן הכנת הזביון:
- על באן מארי לשים בקערה חלמונים, סוכר, מלח ויין מרסלה (קערה מעל סיר עם מים רותחים) לאחר שהמים מגיעים לרתיחה להנמיך על להבה נמוכה מאוד.
- לטרוף עם מטרפה נמרצות עד שהמסה מבריקה מסמיכה ותופחת. (עם מד חום 76 מעלות)
- בקערה גדולה לשים 700 גר׳ מסקרפונה ולערבב מעט עם מרית.
- להוסיף מעט מהזביון לגבינת המסקרפונה ולטרוף עם המטרפה כדי להקליל את המסה.
- את שאר הזביון לקפל עם מרית לתערובת.
- להמיס ג׳לטין כמה שניות במיקרוגל (לא להרתיח!) רק לחמם להמסה, ולהעביר לתערובת המסקרפונה והזביון ולערבב היטב.
- להקציף את 400 גר׳ השמנת מתוקה לקצפת יציבה ולהעביר לקערה של המסקרפונה בתנועות קיפול עם מרית.
הרכבה:
- להכין מראש תבנית סיליקון ארטיקים מגנום
- מקלות לארטיקים
- להעביר את המסה של המסקרפונה והזביון לשקית זילוף גדולה. לגזור את השפיץ ולמלא מחצית מהגובה את השקעים של הארטיקים.
- לטבול את הבישקוטים בסירופ הקפה ולסדר 3 יח׳ מעל תערובת המסקרפונה. להכניס את המקלות למיקום המתאים בתבנית. לכסות עד למילוי וליישר או לנער טיפה כדי שלא יהיו בועות.
- להעביר למקפיא ללילה.
- לחלץ מהתבנית ולפזר מעל אבקת קקאו.
בתאבון!!!