מתכון לעוגת סינבון עם מלית קינמון חמאתית ומפנקת, הפינוק המושלם לחורף!
מצרכים ל עוגת סינבון:
לבצק:
- 500 גרם קמח.
- 1 כף שמרים יבשים.
- שליש כוס שמן/ 100 גרם חמאה מומסת.
- 1 ביצה + חלמון.
- שליש כוס סוכר.
- כף תמצית וניל.
- 1 סוכר וניל.
- כוס אחת מים/חלב (אולי נצטרך עוד רבע).
- רבע כפית מלח.
לסירופ:
- חצי כוס מים.
- רבע כוס סוכר.
- 1 כף תמצית וניל.
- להרתיח ולבשל הכל ביחד במשך 2 דקות. ולקרר.
למילוי:
- 50 גרם חמאה מומסת/מחמאה.
- 3/4 כוס סוכר חום.
- 1 כף קינמון.
אופן ההכנה:
- נתחיל בערבוב השמרים והקמח, ואז נוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים.
- נלוש היטב למשך מספר דקות, ואז נוסיף מלח ונלוש שוב עוד דקה או שתיים.
- מלמעלה משמנים מעט. ואז לשים בשקית את הקערה ונשים להתפחה של שעה וחצי.
- על שיש מקומח קלות, נוריד את הבצק, נוריד נפח ומחלקים ל-2 כדורים.
- מרדדים למלבן דק ומוודאים שהבצק לא דבוק לשיש.
- מורחים חמאה ומפזרים סוכר חום מעל הקינמון, ואחרי זאת נזלף מעט מייפל מעל.
- חותכים לרצועות של סנטימטר לאורך, ואז מגלגלים גלגל לצורת שושנה, נניח את הגלגל על רצועה שנייה ונגלגל שוב ביחד. כך להמשיך.
- כשמגיעים למצב שהבצק לא ניתן לגלגול עוד, נניח על נייר אפייה, וניקח רצועה ומגלגלים מסביב עד שמגלגלים ומסיימים את כל הרצועות.
- מניחים להתפחה של 40 דקות.
- נמרח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה. ונפזר סוכר חום מלמעלה בעדינות.
- נשים לאפייה ב-170 מעלות, על טורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
- איך שיוצא מברישים בסירופ פעמיים, או מפדרים באבקת סוכר.
*עם הכדור השני אפשר לעשות קינמונים קטנים*
מתכונים נוספים באתר שאולי יעניינו אתכם/ן:
אהבתם/ן את המתכון? נסו עוד מתכונים ברשתות החברתיות שלנו: