עוגת רפאלו מדהימה שכולם יטרפו כולל סרטון הכנה!
שכבת ה”ספוג”
- 6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 כפית (5 גרם) תמצית שקדים
זיגוג קוקוס שוקולד לבן
- 7 עוז (200 גרם) שוקולד לבן
- 3 כפות (45g) שימורי חלב קוקוס
- 9 עוז (250 גרם) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת חדר
- 2 כוסות (500 גרם) שמנת מתוקה, 35% שומן, מצונן
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כוס (40 גר ‘) קוקוס ממותק מגורר
- 1 כפית (5 גרם) תמצית קוקוס
הרכבת גימור
- 1 כוס (240g) שימורי חלב קוקוס
- קוקוס ממותק מגורר
- שקדים קצוצים, אופציונאלי
- כדורי רפאלו
אופן הכנה – עוגת רפאלו
- מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים קו תחתית ודפנות תבנית 9 אינץ ‘(23 ס”מ) בנייר אפייה.
- מכינים את שכבת ה”ספוג”. מפרידים חלבונים בנפרד חלמונים. נוסיף קמצוץ של מלח על החלבון של הביצה ולהתחיל לערבב עד שמקבלים קצף. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים בהקצפה עד לקבלת מרקם אחיד.
- בקערה קטנה לערבב חלמונים עם תמצית שקדים ומקפלים אותם לתוך קצף החלבונים המוקצפים.
- מוסיפים בהדרגה שקדים טחונים וקמח ולשלב בזהירות לתוך הבלילה.
- ניצוק את הבלילה לתבנית המוכנה.
- אופים במשך 40-45 דקות עד להזהבה קלה.
- ניתן לזה להתקרר במשך כ 10-15 דקות. נניח בצד להצטנן לחלוטין.
- בנתיים מכינים את הזיגוג: מניחים שוקולד וחלב קוקוס בקערה חסינת חום ולתת לו להמיס מעל מחבת עם מים רותחים.
- בקערה גדולה לערבב גבינת מסקרפונה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד משולב.
- בקערה גדולה מקציפים את השמנת עד קבלת מרקם אחיד, לשלב אבקת סוכר ותמצית קוקוס.
- בהדרגה לשלב את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן. נקפל פנימה את הקוקוס הטחון. נכסה ונשמור במקרר עד מוכן להתייצבות.
- נרכיב את העוגה, נחלק את עוגת הספוג ב 3 שכבות. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה שלך.
- מורחים 1/3 כוס חלב קוקוס מעל שכבת העוגה. מורחים באופן שווה עם קצת פחות משליש הזיגוג. נחזור עם שכבת העוגה השנייה. מוסיפים את השכבה השלישית של העוגה ושמים את חלב הקוקוס 1/3 כוס (80g) של קוקוס האחרון. מורחים את הציפוי שנותרו למעלה ובצדדים של העוגה.
- מפזרים קוקוס טחון על למעלה ובצדדים של העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.
- מקשטים לפי הצורך, השתמשתי ברפאלו מעל העוגה.
בטוח שתאהבו >>
עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין
המתכון תורגם מהאתר הנפלא homecookingadventure