fbpx

מתכון לעוגת רפאלו מדהימה

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לעוגת רפאלו מדהימה
חלבי
Prep: בינוני | | Servings: עוגה

עוגת רפאלו מדהימה שכולם יטרפו כולל סרטון הכנה!

 

שכבת ה”ספוג”

  • 6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית שקדים

זיגוג קוקוס שוקולד לבן

  • 7 עוז (200 גרם) שוקולד לבן
  • 3 כפות (45g) שימורי חלב קוקוס
  • 9 עוז (250 גרם) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת חדר
  • 2 כוסות (500 גרם) שמנת מתוקה, 35% שומן, מצונן
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (40 גר ‘) קוקוס ממותק מגורר
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית קוקוס

הרכבת גימור

  • 1 כוס (240g) שימורי חלב קוקוס
  • קוקוס ממותק מגורר
  • שקדים קצוצים, אופציונאלי
  • כדורי רפאלו

אופן הכנה – עוגת רפאלו

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים קו תחתית ודפנות תבנית 9 אינץ ‘(23 ס”מ) בנייר אפייה.
  2. מכינים את שכבת ה”ספוג”. מפרידים חלבונים בנפרד חלמונים. נוסיף קמצוץ של מלח על החלבון של הביצה ולהתחיל לערבב עד שמקבלים קצף. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים בהקצפה עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. בקערה קטנה לערבב חלמונים עם תמצית שקדים ומקפלים אותם לתוך קצף החלבונים המוקצפים.
  4. מוסיפים בהדרגה שקדים טחונים וקמח ולשלב בזהירות לתוך הבלילה.
  5. ניצוק את הבלילה לתבנית המוכנה.
  6. אופים במשך 40-45 דקות עד להזהבה קלה.
  7. ניתן לזה להתקרר במשך כ 10-15 דקות. נניח בצד להצטנן לחלוטין.
  8. בנתיים מכינים את הזיגוג: מניחים שוקולד וחלב קוקוס בקערה חסינת חום ולתת לו להמיס מעל מחבת עם מים רותחים.
  9. בקערה גדולה לערבב גבינת מסקרפונה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד משולב.
  10. בקערה גדולה מקציפים את השמנת עד קבלת מרקם אחיד, לשלב אבקת סוכר ותמצית קוקוס.
  11. בהדרגה לשלב את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן. נקפל פנימה את הקוקוס הטחון. נכסה ונשמור במקרר עד מוכן להתייצבות.
  12. נרכיב את העוגה, נחלק את עוגת הספוג ב 3 שכבות. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה שלך.
  13. מורחים 1/3 כוס חלב קוקוס מעל שכבת העוגה. מורחים באופן שווה עם קצת פחות משליש הזיגוג. נחזור עם שכבת העוגה השנייה. מוסיפים את השכבה השלישית של העוגה ושמים את חלב הקוקוס 1/3 כוס (80g) של קוקוס האחרון. מורחים את הציפוי שנותרו למעלה ובצדדים של העוגה.
  14. מפזרים קוקוס טחון על למעלה ובצדדים של העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.
  15. מקשטים לפי הצורך, השתמשתי ברפאלו מעל העוגה.

בטוח שתאהבו >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

המתכון תורגם מהאתר הנפלא homecookingadventure