כל המצרכים במתכון הם של חברת אלמנדוס, כל מה שתצטרכו להכין את הקינוח המושלם!
המצרכים (20 מנות):
- תבנית עגולה מספר 26 או 24
לעוגה
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
- חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול/חצי כוס חלב (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)
לציפוי
- 1 חבילה שוקולד מריר
- החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול/50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים במיקסר כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח תופח.
- מוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ומערבבים.
- שופכים לתבנית משומנת קלות ואופים למשך 30-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.
- להכנת הציפוי: מרתיחים את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. שוברים את השוקולד בקערה ומוזגים מעליו את השמנת הרותחת. מערבבים היטב לקבלת לציפוי שוקולד חלק ומבריק. שופכים על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.
- כשהעוגה מתקררת קצת, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ושומרים במקרר.
- ניתן לקשט בשקדים או מה שרוצים – אפשר למצוא בלחיצה