fbpx

מתכון קל לצ’ורוס מלא בנוטלה

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון קל לצ’ורוס מלא בנוטלה
Prep: 30 דק' | Cook: 5-7 דק' | Servings: 15-20

 

 

עבור הסוכר והקינמון:

  • 1/2 כוס סוכר
  • קינמון 1 כפית

עבור הצ’ורוס:

  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח
  • קמח 1 כוס
  • 3 ביצים גדולות, מעורבבות.
  • שמן, לטיגון
  • 1/2 כוס נוטלה מומסת עד שאפשר לשפוך אותה בקלות

אופן ההכנה:

  1. עבור הסוכר והקינמון:
  2. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה רדודה גדול.

עבור הצ’ורוס:

  1. בסיר בינוני, לשלב את סוכר, חמאה, מים ומלח על אש בינונית – גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוך ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב במשך 30-45 שניות על אש נמוכה, דבר שמאפשר לבצק להתייבש קצת. מסירים מהאש. מערבבים ביצים, אחת בכל פעם. מערבבים נמרצות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוציאים את הבצק לשקית זילוף מצויד בקצה כוכב פתוח גדול. לחצו את הצ’ורוס שלנו החוצה אל תבנית אפייה על נייר אפיה, צרו צינור של 4 סנטימטר. השתמשו במספריים לחתוך את הקצה עבור הצורה המושלמת. מניחים במקרר בזמן שאתם מחממים את השמן. [adinserter block=”1″]
  3. כשהשמן מגיע לחום גבוה, בעזרת כף מחוררת להוסיף כל חתיכת בצק לשמן, מטגנים 5-7 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב. בדוק את צ’ורוס הראשון לוודא במרכז שמבושל וכבר לא בצק. תנו לצ’ורוס המטוגן להוריד את השמן על צלחת ונייר סופג לפני שנזרוק אותם לתערובת סוכר הקינמון. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
  4. עם שיפוד, לגלף חור במרכז כל צ’ורוס. מניח את הנוטלה בשקית זילוף מצוידת בקצה קטן (אפשר גם בלי), לחצו על השקית בזהירות ושפכו את הנוטלה לתוך הצ’ורוס עד שהוא יוצא בסוף של הצ’ורוס.
  • *הבצק יכול להיות מכוסה במקרר עד 3 שעות, או להקפיא עד שבוע. להפשיר במשך 30 דקות לפני הטיגון.
  • בתאבון