מרכיבים
- 1 קילו תפו”א
- 1 כוס מלח גס
- 1 ביצה + חלמון
- 100 גרם קמח תפו”א
- 100 גרם קמח מצה
- 20 גרם מלח דק
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- בתור התחלה נפזר על תבנית אפיה מלח גס ועליו נניח את תפוחי האדמה שלנו, נכניס לתנור ונאפה במשך כשעה על חום של 180 מעלות.
- נרוקן את התפו”א מתוכנם ונמעך עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו”א עד לקבלת גוש אחיד.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
Category: