מצרכים:
- 2/3 כוס קינואה (110 גרם)
- 1 חציל קטן
- 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס שעועית ירוקה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור נענע קצוצה (רק עלים)
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון סחוט
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות שקדים קלויים
- אופן ההכנה:
- מבשלים את הקינואה קערה קטנה עם כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות עד שכל המים נספגו.
- נותנים לקינואה להתקרר בזמן שמכינים את שאר המצרכים.
- מבשלים את השעועית בסיר קטן עם מים רותחים כ2 דקות, עד שמתקבל צבע ירוק, עד להתרככות.
- מוציאים מהמים למי קרח ואז חותכים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
- מטגנים בשמן עמוק את החציל שחתוך לקוביות כ 3 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מערבבים בקערה את הקינואה עם החציל, השעועית ירוקה,העגבניות, הבצל הסגול ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח. מפזרים שקדים קלויים ומגישים.
בתיאבון!