סמבוסק פיצה
מרכיבים לסמבוסק פיצה:
חומרים לבצק:
- 1 קג קמח לחם/לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 550 מל מים
חומרים לרוטב: - 1 בצל קצוץ במעבד מזון
- 2 שיניי שום כתושות
- 2 קופסאות עגבניות קצוצות
- 1 כפית אורגנו יבש/טרי
- 4 כפות שמן
- מלח פלפל
- גבינה צהובה/בולגרית
- זיתים
לציפוי: - 2 כפות סילאן טבעי מהולות ב 2 כוסות מים
- 100 גרם שומשום לבן/פרג ( מונחים בצלחת רחבה)
אופן ההכנה – סמבוסק פיצה:
- בקערת המיקסר מניחים את השמרים הסוכר והמים. מערבבים ושופכים מעל את הקמח. מוסיפים שמן ומלח ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק. משמנים את הקערה ומתפיחים שעה עד הכפלת נפח.
- בינתיים מכינים את הרוטב..
מסננים את העגבניות הקצוצות במסננת צפופה עד שכל הנוזלים יוצאים. - בסיר מניחים את הבצל והשום והשמן. מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את העגבניות המסוננות. מתבלים באורגנו מלח ופלפל ומבשלים כ 20 דקות. מצננים.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד. מכסים ומחכים כרבע שעה.
- מחממים תנור לחום 200 מעלות טורבו.
- בעזרת מערוך מרדדים את הכדור לעיגול דק. מניחים רוטב במרכז, גבינות וזיתים. סוגרים לחצי עיגול ומהדקים קצוות בעזרת מזלג. טובלים במים המהולים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. ממשיכים כך עם השאר..
- מניחים אותם בתבנית ומתפיחים שוב כ רבע שעה. אופים עד הזהבה. בתאבון❤️
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של anat_elisha_kitchen🌸
Category: