בצק
- 3 כוסות 375 גרם קמח
- 200 גרם חמאה, מצוננת, לחתוך לקוביות קטנות
- 2 ביצים טרופות
- 1/4 כוס (55 מ”ל) חלב
- 10 גרם שמרים טריים (1 כפית שמרים יבשים פעילים)
- 1/4 כפית מלח
רוטב הפיצה שלנו
- 3-4 עגבניות טריות מקולפות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 שיני שום מעוכות או קצוצות
- 1/2 כפית סוכר
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- רסק עגבניות (חבילה אחת)
מְלִית
- 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה, מגוררת
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן
לזגוג
- 1 ביצה קטנה
אופן ההכנה:
- ממיסים את השמרים טריים בחלב. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. להוסיף חמאה בעזרת מזלג או חותך בצק לחתוך את החמאה עד שהחתיכות הם לא יותר גדולות מאפונה.
- מוסיפים שמרים מומסים וביצים מעל את תערובת הקמח. ללוש עד שכל הקמח משולב.
- סוגרים ושומרים במקרר במשך כ 1-2 שעות כדי לאפשר לשמרים לתפוח.
- מכינים את רוטב העגבניות. בסיר קטן מרתיחים על חום בינוני שמן זית,שמים פנימה שום חתוך אחרי כמה שניות מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות שלנו. שמים פלפל מלח ומעט סוכר. מערבבים הכל ונותנים לזה להתבשל כ-10 דקות. וזהו מוציאים ומניחים להתקרר בצד.
- מחממים תנור ל -180 מעלות.
- מקמחים משטח וחותכים מהבצק שתי חתיכות. מרדדים כל חתיכה למלבן בגודל 40X25 ס”מ.
- מרחו את רוטב העגבניות שהכנו, מחצית גבינת מוצרלה, גבינת פרמזן על כל פיסת בצק.
- מגלגלים את הבצק וחותכים לחתיכות של 2.5 סנטימטר (כמו בסרטון).
- מניחים את המגולגלות על גיליונות אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים עם ביצה טרופה.
- אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב קל.
- מגישים עם רוטב עגבניות פיצה ועלי בזיליקום טריים.
בתאבון!!!
לסרטון המקורי https://www.youtube.com/watch?v=5U9hfX0-K8A