מצרכים
- 4 תפוחי אדמה אדמדמים גדולות
- ¼ גבינת פרמזן מגורד כוס
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית פפריקה אדומה
- מלח 1 כפית
עבור המטבל
- ½ כוס שמנת חמוצה
- ¼ כוס גבינה כחולה מפורר / אפשר גם גל גבינה אחרת
- 1 כף עירית רעננה קצוץ או שמיר
הוראות הכנה:
- כדי להפוך את פלחי תפוחי אדמה: מחממים תנור ל 190 מעלות.משמנים תבנית אפייה גדולה או בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים בצד.
- לשטוף את תפוחי האדמה ואז פורסים לפלחים עבים חיתכו כל תפוח אדמה ל6-8 פלחים.בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, שמן זית, פרמזן והתבלינים. לשלב הכל היטב.
- מניחים את פלחי תפוחי אדמה על נייר האפייה .ומכניסים לתנור כ35-40 דקות עד שתפוחי אדמה זהובים. אפשר לפזר מעל עשבי תיבול טריים (לא חובה) ומגישים עם המטבל שלנו 🙂 .
- כדי להכין את המטבל שלנו: להקציף את השמנת החמוצה, גבינה מפוררת, ועירית טרי קצוץ בקערה קטנה עד קבלת תערובת עם מרקם אחיד. להגיש קר!
בתאבון!
המתכון תורגם מהבלוג http://www.gimmedelicious.com