מצרכים:
לעוגה
- 3/4 כוס אבקת שוקולית (אפשר שוקולית לאפיה גם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- תבנית בגודל 24″
- 5 ביצים
- 2 וקצת כוסות סוכר | בכוס חד פעמי |
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 300 ג’ קמח (3 כוסות חד פעמי לשתיה קרה)
- 1 שקית אבקת אפיה
לציפוי
- 100 מ”ל שמנת מתוקה
- 100 גר’ שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מקציפים ביצים שלמות ובהדרגה מוסיפים סוכר לקרם אוורירי ובהיר (6 דקות במיקסר בערך). להוסיף את השוקולית, השמנת מתוקה,סוכר וניל ,פודינג, ושמן.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים כ-45 דקות. אחרי שמוכן מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- לציפוי ממיסים במיקרו שמנת ושוקולד לתערובת אחידה, שופכים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר.
- אפשר לקשט מעל עם אגוזים או מה שרוצים באמת שזה לא משנה 🙂 היא טעימה בכל מקרה!
בתאבון! 😉