עוגיות פקאן קרמל ושוקולד לבן
מרכיבים לעוגיות פקאן קרמל ושוקולד לבן:
מתחילים עם הכנת הטופי קרמל מלוח:
- כוס סוכר
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- קורט מלח גס
עוברים לבצק:
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- רבע כוס סוכר לבן
- חצי כוס סוכר חום
- ביצה
- כפית תמצית וניל
- רבע כפית מלח גס
- שקית אבקת אפיה
- רבע כפית סודה לשתיה
- כוס ו3/4 קמח
- 100 גרם פקאנים
- 70 גרם מטבעות שוקולד לבן/ שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה – עוגיות פקאן קרמל ושוקולד לבן:
- לטופי: על אש בינונית גבוהה- בקלחת מניחים שכבה של הסוכר ומחכים שימס, ברגע שהסוכר נמס מוסיפים עוד שכבה ועוד שכבה לאט לאט עד שכל הסוכר נמס. לעבוד בזהירות ותמיד לשמור על הסוכר כדי שלא יישרף.
- כשהסוכר הופך לצבע ענברי מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לאיחוד. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- מוסיפים את המלח גס ומערבבים.
- מורידים מהאש ומעבירים לקירור מלא במקרר.
*חשוב!!! לא לערבב עם כף את הסוכר. ברגע שמכניסים כף הסוכר הופך לגושים. אפשר להזיז מעט את הסיר ולעזור לסוכר לזוז. כשכל הסוכר נמס אפשר לערבב עם *כף עץ* ולהוסיף את השמנת והחמאה תוך כדי ערבוב
- לבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה יחד עם הסוכרים.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים.
- מוסיפים את אבקת האפיה, הסודה לשתיה והקמח ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הפקאנים והשוקולד הלבן ומערבבים.
- מחלקיםאת הבצק לכדורים במשקל 35 גרם. (לא חובה לשקול)
- פותחים כל כדור ל״פיתה״ מזלפים פנימה מעט מהקרמל המלוח וסוגרים את הכדור עם בצק עוגיה נוספת.
- (יוצאות עוגיות גדולות, אם רוצים עוגייה קטנה יותר פשוט מקטינים את המשקל של כל כדור)
- מסדרים את העוגיות בתבנית ברווחים (העוגיה מתרחבת).
- מעל כל כדור מקשטים בפקאנים ושוקולד לבן.
- מחממים תנור ל180 מעלות במצב סטטי ואופים 13 דקות.
*המתכון לפי כוס חד פעמית קרה
*אם עושים עוגייה קטנה יותר לאפות פחות זמן
*העוגייה צריכה לצאת רכה מהתנור והיא מתקשה ברגע שהיא מתקררת.
*אל תצפו שהטופי קרמל יישפך מעוגיות פקאן, הוא נספג בבצק וזה יוצא א י מ ל ה🙌🏼
עוד טעמים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של galadut האלופה
Category: