מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס קקאו במילוי נוטלה (12 יח)🍫
*כוס מדידה חד לשתייה קרה רגילה
מצרכים – עוגיות שוקולד צ’יפס:
- 150 גרם חמאה רכה (לא נמסה)
- כוס מלאה של סוכר דמררה (חובה, אי אפשר להחליף בסוכר לבן)
- ביצה מידה XL (70 גרם)
- כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כוסות מלאות של קמח לבן מנופה
- 1/2 כוס קקאו (מומלץ לנפות)
*מטבעות שוקולד לבן/חלב לשיקולכם
*נוטלה למילוי (אפשר כל ממרח)
אופן ההכנה – עוגיות שוקולד צ’יפס:
- מזלפים על נייר אפייה מטבעות נוטלה בגודל הרצוי (כפי שניתן לראות בסרטון) ומכניסים למקפיא, בערך 20-25 דקות עד שהם קפואים לחלוטין.
- מערבלים בקערת המיקסר (עם וו גיטרה) את הסוכר+חמאה , מוסיפים את הביצה ולאחר האיחוד מוסיפים את כל שאר המצרכים, ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד .
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים 7-10 דקות למקפיא.
- לא שקלתי כל עוגייה, חילקתי ל-12 כדורים שווים בשביל שיצאו לי עוגיות יחסית גדולות, ״עטפתי״ את מטבע הנוטלה בבצק ויצרתי כדור מעט שטוח, מעל פיזרתי נגיעות של מלח ים אטלנטי (אפשר גם מלח גס רגיל) זה מקפיץ את הטעמים, ממש ממליצה !
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות (אפייה רגילה) למשך 8-9 דקות .
*כשהעוגיות מתקררות הן הופכות להיות קשות .
*אפשר להחליף את הקקאו בקמח לבן רגיל .
מתכונים נוספים ששווה לנסות:
עוגיות בוטנים לפסח ב-7 שלבים פשוטים
עוגת ביסקוויטים ב-7 מרכיבים שיש בכל בית
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של עדן רווח האלופה🤩
Category: