עוגת אגוזים וקינמון בחושה בקלי קלות – עוגה נהדרת ואיזה ריח במטבח. עוגה עשירה ונימוחה, במיוחד מושלמת לצד קפה הבוקר של סוף השבוע, שמוכנה בצ’יק צ’אק!
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מצרכים
- מאתיים גרם חמאה (או מחמאה) בטמפרטורה חדר
- 1 1/2 כוס סוכר (מידה כוס חד פעמי שתייה חמה)
- 1 שקית סוכר וניל
- שלוש ביצים
- שמנת חמוצה אחת
- יוגורט אחד
- שקית אבקת אפייה
- כוס אחד אגוזים קצוצים
- כף אחת קינמון
- שלושת רבעי כוס סוכר חום
- שתיים וחצי כוסות קמח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- נערבל במיקסר וו גיטרה את החמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים, שמנת, יוגורט למשך 5 דקות,ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
- נשים בקערה נפרדת אגוזים קצוצים, כף אחד קינמון,שלושת רבעי כוס סוכר חום, ומערבבים הכל היטב. משמנים שתי תבניות אנגליש קייק (או סיר פלא) ויוצקים פנימה חצי מכמות הבצק.
- מפזרים לתוך הבצק את האגוזים ומערבבים מעט עם מזלג.
- ומעל שופכים את יתר הבצק ולבסוף נאפה בתנור שחיממנו מראש במשך כחמישים דקות.
Category: