עוגת אספרסו ושוקולד לבן
מרכיבים:
☕️לעוגת אספרסו שוקולד לבן בחושה:☕️
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקרולד לבן
- 200 גרם סוכר
- 120 גרם ביצים
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 70 מ”ל אספרסו חזק
- 6 גרם אבקת אפייה
- 250 גרם קמח
🍫לגאנש שוקולד מריר:🍫
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שמנת מתוקה
🥛לקרם שמנת: 🥛
- 250 שוקולד לבן
- 50 מ”ל אספרסו קצר
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 60 גרם פודינג וניל
אופן ההכנה של עוגת אספרסו:
לעוגה:
1. נמיס במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה.
2. נוסיף סוכר וביצים ונערבב היטב.
3. נוסיף שמנת חמוצה, אספרסו, קמח ואבקת אפייה ונאחד.
4. נעביר לתבנית אלומיניום בינונית ונאפה ב155 מעלות טורבו כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.
5. נקרר את העוגה
לגאנש שוקולד:
1. נחמם שמנת ושוקולד עד להמסה.
2. נערבב היטב.
3. נשפוך מעל עוגת הקפה ונקרר במקרר יחד עד להתייצבות הגאנש.
🥛לקרם שמנת: 🥛
1. נמיס במיקרוגל 250 גרם שוקולד לבן עם 50 מ”ל אספרסו ונערבב היטב.
2. נקרר מעט את התערובת.
3. בקערת מיקסר נקציף שמנת מתוקה ופודינג.
4. נאחד את שתי התערובות יחד, במידה והקרם מעט רך לזילוף נעביר אותו למספר דקות למקרר להתייצבות.
5. נזלף על העוגה ונקשט בפולי קפה.
מתכונים נוספים ששווה לנסות:
בראוניז פאדג קפה,קרמל מלוח ושוקולד לבן
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של tomerumansky האלוף