עוגת ביסקוויטים
מרכיבים:
- 2 חב פתיבר פינוקים – 1 חום 1 לבן
- 500 מל שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות פודינג
- חבילת מסקרפונה גרגירי וניל 250 גרם
- ונס קפה פושר: 2 כפות גדושות נס, מים וחלב לפי הטעם
אופן ההכנה עוגת ביסקוויטים
מתחילים מהכנת הקרם לעוגת ביסקוויטים:
- בקערת מיקסר מקציפים: שמנת מתוקה, חלב, פודינג, אבקת סוכר, חלב ומסקרפונה. במהירות גבוהה לקבלת קרם יציב ונוח לעבודה – לא קשה מדי.
- ומכינים את הנס קפה הפושר- אפשר לשים איזה סוג קשה שתרצו ולהכין פשוט לפי הטעם – חזק / חלש.
לגנאש:
200 גרם שוקולד חלב
80 גרם שמנת מתוקה
לדיסקית השוקולד : 100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות שמן
- לוקחים רינג / תבנית מתפרקת. השתמשתי בקוטר 20. מניחים שקף בצדדים לחילוץ נוח יותר (לא חובה). פותחים חבילה אחת של פתיבר, טובלים 2 שניות בנס שלנו ומתחילים לסדר בצורה מעגלית בצידי התבנית שלנו כאשר הבסקוויטים עומדים ומתקבלת ״גדר״ בסקויטים.
- לוקחים מעט מהקצפת כל פעם בעזרת לקקן ומורחים שכבה אחיד על כל הבסקוויטים מסביב. מוסיפים שכבת בסקוויטים נוספת בצורה מעגלית ועושים את הכל שוב ושוב באותה הצורה, בסקוויטים- קרם – בסקוויטים קרם וחוזר חלילה עד שמתקבלת לנו צורת ספירלה.
- את הקרם שנשאר לנו מניחים מעל העוגה ומשטחים בעזרת פלטה. מעבירים למקפיא לשעתיים שלוש לפחות ולאחר מכן מכינים את הגנאש.
- לגנאש: ממיסים שמנת מתוקה+ שוקולד חלב במיקרו בפולסים של 30 שניות לקבלת תערובת חלקה ומוזגים מעל העוגה. מעבירים למקפיא לשעה נוספת. מחלצים את העוגה ורואים את הבסקוויטים מסביב איזה אושר הא?
- מקשטים כרצונכם. למי שבא להכין דסקית ספירלה כמוני ויש לו במקרה תבנית כזאת בבית:
ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד ו2 כפות שמן רגיל
מוזגים לתבנית הספירלה. מכניסים למקפיא ל10 דק ולאחר מכן מחלצים בעדינות ומניחים מעל העוגה כרצונכם.
בהצלחה!!!!!
*העוגת ביסקוויטים נשמרת במקפיא אוכלים אותה ממש כמו גלידה. מוציאים חצי שעה לפני ההגשה.
*אפשרי להכין גם כעוגת בסקוויטים רגילה ולהשכיב את הבסקוויטים למי שבא פחות להשקיע
*למי שבא להתפנק פחות -אפשרי להשתמש בבסקוויטים רגילים😝
לעוד עוגות באתר שלנו:
תטעמו עוד מתכונים בעמוד האינסטגרם של מתכונים ישראל
תטעמו עוד מתכונים בעמוד הפייסבוק של מתכונים ישראל
למתכון של meital_michaeli האלופה
meital_michaeli עוגת בסקוויטים פינוקים!!!!
Category: