מתכון לעוגת טרימיסו שכולם יטרפו בבית!
עבור הספוג
- חמאה מרוככת מעט, לשימון
- 4 ביצי החופש הגדול
- אבקת סוכר 100 גרם
- 100 גרם קמח תופחלמלית
- 1 כף גרגרי קפה
- 150 מ”ל מים רותחים
- 100 מ”ל ברנדי
- 3 יחידות של 250 גרם חבילות גבינת מסקרפונה מלאת שומן
- 300 מ”ל שמנת כפולה
- 3 כפות אבקת סוכר, מנופה
- 65 גרם שוקולד מריר (36% מוצקי קקאו), מגוררת
לקישוט
- 100 גרם שוקולד מריר, (מוצקי קקאו 70%), קצוץ דק
- 2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה סטנדרטית שעליה יש נייר אפיה אפייה.
- עבור הספוג, מניחים את הביצים והסוכר בקערה גדולה, בעזרת מיקסר חשמלי להקציף יחד במשך כחמש דקות, או עד לקבלת התערובת חיוורת מאוד ועבה.
- מנפים מעל קמח ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת כף מתכת או מרית, נזהר שלא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית שלנו ומטים מעט מצד לצד על מנת שפני השטח יהיו שטוחים.
- אופים במשך 20 דקות, או עד צבע חום זהוב ושהתערובת קפיצית מעט למגע. נותנים לנוח בתנור במשך חמש דקות , מוציאים ומניחים להצטנן לחלוטין.
- למלית, לפזר את הקפה במים רותחים ומוסיפים את הברנדי. מניחים בצד להתקרר.
- כאשר הספוג הוא קר, בזהירות לחתוך את העוגה לרוחב, כעת יש לך שני ספוגים דקים.
- לחתוך שני ריבועים מכל ספוג של 18 סנטימטר.
- מניחים את גבינת המסקרפונה בקערה גדולה וטרפו עד שהתערובת חלקה. בהדרגה טרפו פנימה את הסוכר והשמנת דובדבן עד שנוצרת שמנת.
- מניחים שכבה אחת של ספוג בבסיס של תבנית העוגה.שימו כפית מעל רבע מכמות תערובת הברנדי קפה. ואז לשפוך בכרבע את הזיגוג מסקרפונה מעל הספוג. מפזרים מעט יותר משליש של שוקולד מגורר.
- מניחים את הספוג השני על גבי, בכפית מעל רבעון נוסף של תערובת קפה ולאחר מכן רבע נוסף של הזיגוג מעל הספוג. מפזרים מעל עוד שליש שוקולד מגורר. חוזרים עם הספוג השלישי ועוד רבע מכמות תערובת קפה הזיגוג ואת שוקולד מגורר הנותרים.
- הניחו את הספוג הרביעי מעל תערובת קפה הנותרת. בעזרת סכין מרחו שכבה דקה מאוד של הזיגוג הנותר לאורך החלק העליון של העוגה.
- שפכו את שאר הקצפת בשכבה עבה על גבי העוגה. הנחיו להצטנן לפחות שעה אחת במקרר.
- אבק את עוגת הטירמיסו המצוננת עם אבקת הקקאו.
בתאבון!!
התנור תורגם לעברית מאתר BBC