למתכון של עוגת נוטלה
מצרכים לעוגת נוטלה:
- 2 וחצי כפות גדושות נוטלה-לדיסיקיות הנוטלה
- 3 ביצים
- כוס גדושה סוכר – 200 גרם
- קורט מלח
- 370 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם קמח – כוס וחצי
- שקית אבקת אפיה
- 2 כפות גדושות נוטלה
לדיסקיות הנוטלה:
- בשקית זילוף שמים 2 וחצי כפות נוטלה ומזלפים על משטח עם נייר אפייה דיסקיות נוטלה בינוניות (ניתן לעשות דיסקיות בעזרת 2 כפות) ומכניסים למקפיא להתייצבות בזמן הכנת העוגה.
אופן ההכנה של עוגת נוטלה:
לעוגה:
- מחממים תנור ל170 מעלות ומתחילים.
- בקערה טורפים 3 ביצים, סוכר, קורט מלח ושמנת מתוקה, מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים לתערובת ללא גושים.
- מעבירים מחצית מהבלילה שהתקבלה לנו לקערה אחרת ומתקבלות לנו 2 קעריות עם בלילה באופן שווה. לאחת מהקירות מוסיפים 2 כפות גדושות נוטלה וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה. ובעצם התקבלו לנו 2 בלילות: בלילה בהירה ובלילה חומה.
- מכינים מראש תבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה ומשומנת קלות ומוזגים אליה את כל התערובת הבהירה ולאחר מכן בעזרת כף יוצקים את תערובת הלוטוס במרכז העוגה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד. מכניסים פנימה את הפתעות הנוטלה ששמרנו במקפיא ומכניסים לתנור ל40-50 דק אפייה. עד שהעוגה מזהיבה יפה יפה, עולה בגובה ונועצים פנימה שיפוד והוא יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים, מפדרים באבקת סוכר, אפשר גם לזלף מעט נוטלה מחוממת במיקרו מעל.
- הפתעות הנוטלה נטמעות בעוגה במהלך האפייה ותפגשו אותן במהלך חיתוך העוגה.
*שימו לב-במתכון רשום פעמיים 2 כפות נוטלה-בפעם הראשונה להפתעות הלוטוס ובפעם השניה לבלילת העוגה החומה.
*השתמשתי ברינג בצורת פס עם דפנות נייר אפייה בשוליים ולכן העוגה יצאה גבוהה. למי שאין רינג ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק חדפ קרטון נמוכות.
*אפשרי להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים
בהצלחה!
לעוד עוגות טעימות באתר שלנו:
עוגת ביסקוויטים ב-7 מרכיבים שיש בכל בית
meital_michaeli האלופה
meital_michaeli מה יותר טוב ממתכון לבחושה נוטלה???
Category: