עוגת סמיטניק/מדוביק הקלאסית מכילה שכבות דקות של בצק פריך דבש על בסיס חמאה וקרם שמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים.
כחלק מהאתגר השנתי שלי שחיתות_מאוזנת החלטתי לעשות את העוגת סמיטניק בגרסה מאוזנת יותר.
מרכיבים לעוגת סמיטניק:
💚לשכבות הבצק💚
- 2 ביצים גדולות
- 120 גרם דבש (לחמם מעט במיקרו)
- 80 גרם שמן
- 200 גרם סוכר
- 450 גרם קמח
- 3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
- חמישית כפית סודה לשתייה
💚לקרם💚 - 1500 גרם שמנת חמוצה 9-15%
(ניתן לסנן את השמנת בבד גזה כל שהנוזלים יצאו ממנה-לא חובה) - 4-6 כפות אבקת סוכר
- מעט מחית וניל
אופן ההכנה:
- לבצק: לערבב ביצים עם סוכר עד שנהיית קציפה בהירה, מוסיפים דבש ושמן ומערבבים.
- מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומאחדים.
- לקרר את הבצק לפחות 3 שעות במקרר (אני מעדיף לקרר לילה).
- לאחר הקירור נרדד את הבצק לשכבה דקה דקה. נסמן קווי חיתוך למלבנים קטנים (הפעם החלטתי להרכיב אותה כמו עוגת בסקוויטים).
- נאפה בחום של 180 מעלות בין 5 ל7 דקות.
- נחתוך ישר למלבנים על פי הסימונים ונקרר היטב את הבצק.
- לקרם:נערבב היטב את החומרים ונתחיל להרכיב את העוגה עם שכבת בצק ומעליה קרם וכך הלאה כמו בעוגת ביסקוויטים. שימו לב שבמקרה הזה אין צורך בטבילת העוגייה בחלב.
- נקרר לפחות 12 שעות ונקשט בתותים טריים ופיסטוקים.
❤️בתאבון!❤️
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓
Category: