לקלתית:
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח
למלית ולקישוט הפקאנים:
- 1 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
- 100 גרם חמאה
- 1/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
- ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
- 2 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה – עוגת פאי
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
- בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
- מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט. - נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). - מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
- מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). - מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי