מתכון לעוגת פררו רושה טעימה שקל להכין וכל אחד יטרוף אותה לצד הקפה!
לתחתית
- כוס וחצי פצפוצי אורז
- 100 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם חמאה
למוס
- 260 גרם שוקולד חלב
- 2/3 כוס חלב
- 4 כפות ממרח פררו רושה (ניתן לקנות בכל מקום שמוכר דברי אפיה או בסופר)
- 12 גרם ג’לטין
- 72 מ”ל מים קרים
- 750 מ”ל שמנת מתוקה
לציפוי
- 120 גרם שוקולד מריר
- 120 מ”ל שמנת מתוקה
- אגוזי לוז ברס (מסוכרים) באדיבות לפי הטעם
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה ושוקולד מערבבים עם פצפוצי האורז, משטחים בתבנית עגולה ומקפיאים.
- שמים בקערית קטנה ג’לטין עם מים קרים ומשרים כ10 דק’.
- בינתיים ממיסים שוקולד חלב עם חלב ומוסיפים את הממרח פררו רושה ומערבבים היטב.
- ממיסים במיקרוגל את הג’לטין כ-30 שניות ומערבבים היטב עם השוקולד, להיזהר שלא יהיה גושים!
- מקציפים שמנת מתוקה ומערבבים עם השוקולד המומס בתנועות עטיפה. מעבירים לתבנית מעל התחתית של פצפוצי האורז ומקפיאים ללילה.
- מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים מעל השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסה. מכניסים אגוזי לוז לפי הטעם. שופכים מעל המוס הקפוא.
- מכניסים להקפאה לחצי שעה – שעה.
- מעבירים למקרר עד להפשרה כ12 שעות.
מחפשים עוגה שווה בסגנון? המלצה שלנו לעוגת לוטוס מסקרפונה הכי טעימה בעולם!! לחצו להכנס למתכון!
קרדיט לחני אסולין, https://www.facebook.com/crunchcakedesign/