עוגת קורנפלקס קרמל ונוטלה (תבנית מלבנית 23×30)
מצרכים לעוגת קורנפלקס:
לתחתית–
- 150 גרם סוכר לבן
- 50 גרם חמאה רכה
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 130 גרם קרונפלקס
- 2 מקופלות
קרם–
- 500 מל שמנת מתוקה 38%
- חבילת פודינג וניל (80 גרם)
- 100 מל חלב
ציפוי–
- 4 כפות גדושות של נוטלה
- 3 מקופלות
- חופן שטוחים מרוסקים
- 100 מל שמנת מתוקה
אופן ההכנה של עוגת קורנפלקס:
- הכנת הקרמל- במחבת/סיר רחב מפזרים שכבה דקה של סוכר על אש בינונית, כל פעם כשהסוכר נמס מוסיפים עוד שכבה דקה מעל עד שבעצם כל כמות הסוכר הופכת לקרמל, מאוד חשוב לא לשרוף אותו!
- מחממים את השמנת שתיהיה חמה (לא פושרת) ומוסיפים לקרמל יחד עם החמאה, מאוד חשוב לערבב מהר אך בזהירות (אם ידבק לכם קרמל ליד זאת כוויה רצינית!).
- מוסיפים לקרמל שנוצר את המקופלות ומערבבים עד שהן נמסות, לאחר מכן מוסיפים את הקרונפלקס, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית.
- קרם וניל-מקציפים לקרם יציב את כל המצרכים ומשטחים על התחתית קרונפלקס.
- ציפוי-ממיסים בפולסים במיקרוגל את הנוטלה+ שמנת+ מקופלות, מוסיפים את שברי השטוחים ושופכים מעל הקרם, לאחר מכן אפשר לקשט איך שרוצים.
•ממליצה לתת לעוגה להתייצב כמה שעות במקרר לפני החיתוך או להכניס למקפיא למשך שעה.
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
מתכונים טעימים גם ברשתות החברתיות:
למתכון של עדן רווח האלופה
Category: