אם אתם ממכורי השוקולד הלבן (כמוני), זאת ה-עוגה בשבילכם.
אז מה יש לנו כאן אתם שואלים? עוגת קרם שוקולד לבן וקרמל.
או במילים אחרות: עוגת שכבות של גאנש לבן מוקצף, ביסקוויט שקדים וקרם קרמל.
עוגת קרם, רכה ועדינה עם מראה שכבות משגע!
מצרכים לעוגת קרם קרמל:
- 42 מ”ל שמנת מתוקה.
- 13 גרם גלוקוזה.
- 42 גרם סוכר.
- 30 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
- 125 מ”ל שמנת (ראו הערות).
- 2 גרם ג’לטין +10 מ”ל מים.
לביסקוויט שקדים:
- 3 ביצים M בטמפ’ החדר.
- 125 גרם אבקת סוכר.
- 125 גרם אבקת שקדים.
- 2 חלבונים.
- קורט מלח.
- 20 גרם קמח.
- 20 גרם חמאה מומוסת.
אופן ההכנה – עוגת קרם:
- בקערה קטנה מערבבים ג’לטין ומים ומניחים לספיגה.
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים קצרים ומניחים בצד.
- מביאים לרתיחה את השמנת (120 מ”ל), ושופכים בהדרגה אל השוקולד תוך כדי טריפה.
- ממיסים את הגלטין כ-10 שניות במיקרו, שופכים אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- מוסיפים אל תוך התערובת 280 מ”ל שמנת קרה, וטורפים לאיחוד.
- מכסים היטב בנילון נצמד, ומקררים לילה שלם.
- קרם קרמל: בקערה קטנה מערבבים ג’לטין ומים ומניחים לספיגה.
- בקלחת מניחים גלוקוזה ושמנת (42 מ”ל) ומביאים לרתיחה קלה.
- בסיר נוסף מניחים את הסוכר, וממיסים על אש קטנה עד לקבלת קרמל בהיר (להיזהר לא לשרוף).
- מוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת, וטורפים במהירות.
- מבשלים עוד כ-3 דק’ עד להסמכה, מורידים מהאש ומניחים בצד.
- בסיר נוסף מביאים שמנת (125 מ”ל) לסף רתיחה, שופכים אליה את תערובת הקרמל, טורפים היטב ומבשלים עד ביעבוע.
- ממיסים את הג’לטין כ-10 שניות במיקרו, שופכים אל התערובת וטורפים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה שלם.
ביום ההרכבה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים, אבקת סוכר ואבקת שקדים, ומקציפים כ-5 דק’ לקבלת תערובת תפוחה.
- מעבירים לקערה חדשה, מנפים לתוך הבלילה את הקמח והחמאה המומסת ומקפלים.
- שוטפים את קערת המיקסר, ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב.
- מוסיפים לתערובת את הקצף, ומקפלים היטב.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומישרים בשכבה אחידה.
- אופים 10-12 דק’, ומניחים לצינון.
- מעבירים את הגאנש הלבן לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, ומקציפים לתערובת יציבה.
- גם את קרם הקרמל נקציף לתערבות יציבה ונוקשה, ונניח בצד עד להרכבה.
- להרכבת העוגה נשתמש ברינג קוטר 22, נקרוץ בעזרתו שני עיגולים מביסקוויט השקדים.
- נניח בתחתית הרינג ביסקוויט שקדים, מעליו נשפוך מחצית מהגאנש הלבן וניישר בעזרת פלטה.
- לאחר מכן נשפוך את קרם הקרמל, וניישר שוב בעזרת פלטה.
- מעל קרם הקרמל נניח עוד ביסקוויט שקדים, ושוב גאנש לבן.
- נעטוף בניילון נצמד, ונכניס להקפאה של כ-5 שעות לפחות.
- לאחר ההקפאה נשחרר את הרינג, ונגרד מעל העוגה מעט שוקולד לבן.מה יצא? עוגת קרם שוקולד לבן וקרמל
חשוב לדעת:
העוגה לא גדולה, ניתן להכפיל את הכמויות לקבלת עוגה גדולה יותר.
ניתן לשמור את העוגה במקפיא ולהפשיר מעט לפני האכילה, לקבלת מרקם של גלידת שמנת.
עוד מתכונים שאולי יעניינו אותך:
עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין
מתכון לסופלה שוקולד כולל סרטון
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות: