עוגת שוקולד ומוס קפה
מצרכים:
לעוגה:
- 1/2 כוס (110 גרם) חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 3 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו
- קמצוץ מלח
לקרם המוס:
- 2 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 וחצי כף קורנפלור (12 גרם)
- 2/3 כוס חלב חם (160 מ”ל)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף קפה נמס (4 גרם)
- 1/2 כף אבקת ג’לטין (5 גרם)
- 1 כוס (240 גרם) שמנת להקצפה, 35% שומן, קרה.
אופן ההכנה עוגת שוקולד:
- שמנו מעט תבנית של 20 ס”מ עגולה ושימו נייר אפיה. הפרידו חלמון מחלבון בביצים והדליקו בנתיים תנור ל-180 מעלות.
- חממו את השוקולד והחמאה מעל בן מארי (הסבר מה זה בן מארי) עד לקבלת מרקם חלק, הניחו בצד להתקרר, הוסיפו את החלמון אחד אחד וערבבו היטב, שפכו גם את האבקת קקאו והמלח.
- ערבבו במיקסר את החלבון עד לקבלת קצף, הוסיפו בהדרגה את הסוכר עד שנוצרת קצפת מגרה, קפלו הכל לתערובת השוקולד.
- שפכו את התערובת לתבנית ואפו כ-25 דקות, הניחו בצד להתקרר לגמרי.
- הכנת המוס – ערבבו חלמון עם סוכר עד ליצירת קצפת בצבע צהוב “חיוור”, הוסיפו את הקורנפלור, הוסיפו לאט את החלב החם.
- שימו את התערובת במחבת קטנה, חממו וערבבו עד להסמכה.
- הניחו בצד להתקרר והוסיפו את תמצית הוניל והקפה נמס.
- הכניסו ג’לטין ו2 כפות של מים קרים והניחו לזה “לתפוח” כ5-10 דקות. שימו בחום נמוך מאוד ושפכו על תערובת הקפה.
- פזרו את המוס מעל העוגה שלנו, שטחו הכל יפה יפה.
- כסו והכניסו למקרר כ-4 שעות או ללילה לפני שמגישים.
- בעזרת סכין חמה מפרידים את העוגה מקצוות התבנית.
- מפזרים אבקת קקאו מעל העוגה
בתאבון!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“