עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה של מירב האלופה שלנו!
תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg
או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע
(לגירסת פרווה מחליפים ל 150 גר׳ שמן קוקוס במקום החמאה)
מצרכים:
- 200 גר׳ חמאה
- 200 גר׳ שוקולד מריר 60%
- 5 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 130 סוכר דמררה
- 50 גר׳ סוכר
- 15 גר׳ ברנדי (לא חובה)
אופן הכנה:
• מחממים תנור לטורבו 160 מעלות
- שוקולד וחמאה להמיס על באן מארי (או במיקרוגל)
- לאחר המסה להוסיף ברנדי ולהניח בצד.
- חלמונים+סוכר דמררה להקציף במיקסר 5 דק׳ במהירות גבוהה עד שבהיר ותפוח.
- לערבב את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד
- להקציף חלבונים 30 שניות לקצף ״סבון״ ורק אז ובהדרגה לשים את הסוכר. עד לקצף יציב אך רך. (לא להקציף לקצף קשה)
- מוסיפים את תערובת המרנג בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
- משמנים תבנית רינג בקוטר 20 מרפדים בנייר אפייה גם במסביב לרינג. או תבנית רגילה קוטר 20 העוגה עולה מאוד באפייה אך יורדת מהר ונסדקת וזה בסדר. מעבירים את התערובת לרינג.
- אופים 26 דק׳( תשימו טיימר) העוגה תהיה לחה מאוד כשמכניסים קיסם אך היא תתייצב בקירור ( לפחות שעתיים) זה מה שייתן לה את המרקם הנימוח והעסיסי.
את העוגה אוכלים בטמפרטורת החדר.
👇 מי שרוצה להוסיף כדורי מוס שוקולד ופררו רושר 👇
כדורי מוס שוקולד ופררו רושר :
יש להצטייד בתבנית סיליקון שקעים כדורים מהסדרה של סילקומארט ומשקל.
מצרכים:
- 112 גר׳ שמנת מתוקה
- 168 גר׳ שמנת מתוקה
- בקערה נפרדת לשים:
- 100 גר׳ שוקולד מריר
- 50 גר׳ מחית פרלינה
- אופן הכנה לפררו רושר:
- 50 גר׳ פייטה (שבבי וופל)
- 50 גר׳ ברס ( אגוזי לוז מקורמלים) פרווה
- קורט מלח ים
- (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
- 70 גר׳ מחית פרלינה ( מחית אגוזי לוז) פרווה
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הפררו רושר בקערית קטנה פייטה+ברס+מחית פרלינה+קורט מלח ולהניח בצד.
- 112 גר׳ שמנת מתוקה להרתיח ולשפוך לתוך הקערה עם המחית פרלינה והשוקולד המריר. לערבב היטב למסה אחידה לצנן בינתיים במקרר.
- 168 גר׳ שמנת מתוקה להקציף לקצפת רכה אך יציבה ולקפל לתוך תערובת השוקולד שהוצאנו מהמקרר.
- להעביר את המסה לתוך שקית זילוף ( ללא צנטר)
- לזלף מהקרם לתוך תבנית השקעים של הכדורים מחצית
- מהכמות, ולהוסיף כפית מתערובת הפררו רושר, אפשר בשלב הזה לשים אגוז לוז קלוי שלם ולהטביע אותו בקרם. לזלף את הקרם עד לכיסוי מלא של הכדורים.
- להעביר למקפיא ל6 שעות לפחות או למשך הלילה.
מצרכים לציפוי שוקולד לכדורים:
- 80 גר׳ שוקולד מריר
- 40 גר׳ חמאת קקאו (פרווה)
אופן הכנה:
- להמיס שוקולד וחמאת קקאו על באן מארי ולהעביר לכוס צרה או מד ליטר קטן. להוסיף כף אגוזי לוז מקורמלים קצוצים.
- להוציא את תבנית הכדורים מהמקפיא ולנעוץ בכל כדור קיסם. לחלץ את הכדורים עם הקיסם בתוכם ולטבול כל כדור במסת השוקולד המומס. הציפוי יתייבש במהרה ולאחר מכן להוציא את הקיסם ולהניח על העוגה מסביב לאחר שהעוגה הצטננה מס׳ שעות במקרר.
- אפשרי להכין קצפת משמנת צמחית פרווה של תנובה ולהניח מעליה רוטב פירות יער, או קולי פטל או פירות טרי