מתכון של עדן רווח התותחיתת💓
מתכון לרולדת שמרים ללא סוכר – 2 תבניות אינגלייש קייק 🥄
*כוס מדידה חד פעמית של שתייה קרה.
מצרכים:
- חצי קילו קמח לבן מנופה
- 3 כפות ״כמו סוכר״ (צירפתי תמונה)
- כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- כוס ורבע חלב פושר
- 2 ביצים
- ממרח שוקולד ללא סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח+״כמו סוכר״+שמרים בקערה המיקסר ומוסיפים את הביצים+חלב+חמאה ולשים היטב עד לאיחוד מלא (עם וו לישה).
הבצק יוצא יחסית קשה אבל לא לדאוג, ככה הוא צריך להיות. - עוטפים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח למשך שעה, לאחר מכן לשים אותו ונותנים לו עוד התפחה של שעה נוספת.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומתחילים לרדד את הבצק ולמרוח את השוקולד, שרוחב הרידוד יהיה קצת יותר מאורך התבנית ובשביל שהבצק יצא דק עם הרבה שכבות לרדד אותו לעובי דק ובצק ארוך (צירפתי סרטון).
- אחרי שגלגלתי הכנסתי את הבצק ל-15 דקות למקפיא בשביל שיהיה יותר קל ליצור את הצורה ואת הממשך תוכלו לראות בסרטון נוסף שהוספתי.
- משמנים את התבניות בשמן ונותנים לרולדה לתפוח עוד 20 דקות בתבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות כ- 25-30 דקות .
לאחר שמוצאים את התבניות מהתנור מרטיבים בסירופ (חצי כוס מים רותחים+2 כפות ״כמו סוכר״), מומלץ להבריש על השמרים שהם חמים והסירופ התקרר או ההפך .
Category: