עוגת שמרים
מרכיבים לעוגת שמרים:
- 800 גרם קמח לבן
- 10 גרם שמרים יבשים
- 2 ביצים גודל L
- 1 חלמון (צהוב) של ביצה גודל L
- כוס חלב פושר (250 מל)
- 1.5 כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה רכה (לחמם טיפה במיקרו)
אופן הכנה – עוגת שמרים:
- במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל המרכיבים מלבד המלח והחמאה ומתחילים לערבב במהירות בינונית כ2 דקות , לאחר מכן מוסיפים את המלח ומערבבים עוד דקה , לבסוף מכניסים את החמאה לאט לאט ומערבבים כ10 דקות על לקבלת בצק חלק נעים ורך 🙏🏽
- מעבירים לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומגבת ושמים להתפחה של שעתיים וחצי !
- לאחר מכן, מוציאים את האוויר ומחלקים ל3 כדורים שווים (מודדים במשקל) מרדדים את הבצק למלבן בעובי דק יחסית ומורחים ממרחים שאוהבים ♥️
- מגלגלים את הבצק ועושים צורה (ראה בתמונות)
- שמים בתבנית אפייה מעט משומנת להתפחה של עוד 20 דקות (ניתן לשים בתנור על 40 מעלות)
- לבסוף מברישים בביצה טרופה ושמים בתנור שחומם מראש 150 מעלות טורבו כ30-40 דקות 😋
- בנתיים מכינים סירופ סוכר : חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט לימון סחוט (מרתיחים הכל ביחד עד שהסוכר נמס ומקררים !)
- לאחר שהשמרים מוכנים מוצאים ומברישים בנדיבות את מי הסוכר ובתאבון 😋 שמריםשוקולד
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של sweet__wishes🤩
Category: